Zapraszamy
Centrum Ogrodnicze GAJ
Godziny otwarcia
poniedziałek-piątek: 8:00-20:00
sobota: 8:00-19:00
Szczegóły w zakładce: kontakt
Polityka prywatności serwisu
Odmiana typowo deserowa. Owocuje obficie. Owoce duże o czerwonej skórce i bardzo smacznym miąższu. Owoce dojrzewają w połowie lipca, kilka dni przed Łutówką. Odmiana odporna na mróz i choroby.
Drzewo rośnie średnio silnie lub słabo, tworzy koronę gęstą, o dość grubych gałęziach, dość odporne na mróz. W okres owocowania wchodzi wcześnie i owocuje obficie. Owoc średniej wielkości, wydłużony, ciemnoczerwony, delikatnie aromatyczny, sok silnie barwiący, bardzo smaczny. Odmiana średnio-wczesna. Dojrzałość zbiorcza: połowa lipca.
Odmiania deserowa. owocuje bardzo obficie i regularnie. owoce są duże lub bardzo duże, ciemnowiśniowobrązowe. Miąższ soczysty, kwaśny. Zbiór: przełom lipca i sierpnia. Odmiana wytrzymała na mróz.
Odmiana o wczesnej porze dojrzewania. Owoce średniej wielkości, Kuliste, skórka ciemnowiśniowa, miąższ ciemnoczerwony, sok ciemnowiśniowy (po oderwaniu szypułki nie wycieka), pestka małej wielkości. Smak słodkokwaskowaty, soczysty. Zbiór: koniec VII. Odmiana samopłodna, przemysłowa i deserowa. Owoce dojrzewają przed odmianami Kelleris i Nefris. W okres owocowania wchodzi już w drugim roku po posadzeniu.
Drzewo rośnie silnie, tworzy koronę jajowatą. wytrzymała na mróz, odporna na choroby grzybowe. Owoc duży lub bardzo duży, nerkowaty, wiśniowo-czerwony, niezbyt kwaśny, sok jasno-czerwony. Owoce deserowe, ale także przydatne dla przetwórstwa (np. mrożonki). Odmiana polecana zarówno do sadów towarowych jak i na działki.
Odmiana o wczesnej porze dojrzewania. Owoce średniej wielkości, Kuliste, skórka ciemnoczerwona, miąższ czerwony, sok czerwony (po oderwaniu szypułki nie wycieka), pestka średniej wielkości. Smak kwaskowaty. Zbiór: początek VII. Odmiana prawdopodobnie samopłodna, typowo deserowa i przemysłowa. W okres owocowania w chodzi w drugim lub trzecim roku po posadzeniu. Drzewa wytrzymałe na mróz.
Drzewo rośnie średnio lub słabo, w okres owocowania wchodzi wcześnie dając obfite plony. Owoc średni, jasno czerwony z lekkim żółtym przebarwieniem. Miąższ i sok jasny, słodki i smaczny. Dojrzałość zbiorcza: Początek lipca. Odporność: Dobra na mróz i choroby.
Odmiana o średniej porze dojrzewania. Owoce średniej wielkości, kuliste, skórka ciemnoczerwona, miąższ czerwony, sok czerwony (po oderwaniu szypułki nie wycieka), pestka mała. Smak: kwaskowaty. Zbiór: połowa VII. Odmiana prawdopodobnie samopłodna, typowo przemysłowa. Owoce idealne do produkcji soków, nadają się do mechanicznego zbioru.
Centrum Ogrodnicze Gaj | www.centrumogrodnicze-gaj.pl